Hoelang moeten de haartjes zijn voordat ik kan waxen?

Als je van het scheren afkomt graag de haren minimaal 2 weken laten rusten, naar ervaring is dat de perfecte lengte.
De 1e keer wordt meestal als gevoeligst ervaren en zorg ervoor dat de haren niet te lang zijn, tussen de 0.5 en 1,5 cm is een ideale wax lengte.

Doet waxen pijn?

Iedereen ervaart pijn anders maar voor de meeste mensen is waxen (ook op de gevoelige delen) goed te verdragen. Onze Wax Queens zijn snel en hebben een goede wax-techniek en dit scheelt al enorm in de pijn. Wij werken met onze uniek samengestelde wax lijn die van zeer hoge kwaliteit is, de wax hecht zich alleen in de haren dus niet aan de huid.

Hoelang blijven de haartjes weg?

Dit hangt van uw haargroei af, de 1e paar keren kunnen de haren wat sneller terugkomen omdat de haartjes nog ongelijk groeien en dit heeft te maken met de verschillende haargroeifases.
Onze klanten komen gemiddeld om de 4 a 5 weken terug voor een vervolg afspraak en we adviseren dit zelfde termijn ook te allen tijde aan te houden om zo een best & blijvend resultaat te krijgen.

Welke soorten wax gebruiken wij?

Met trots kunnen wij vertellen dat we onze eigen wax lijn ‘Avanelle Wax’ gebruiken. De Avanelle Wax lijn bestaat uit 2 soorten wax, namelijk de hard & soft wax.
De hard wax wordt gebruikt voor de intieme delen en het gezicht.
De soft wax wordt gebruikt voor de grotere oppervlakken zoals de benen, borst en armen. Onze beide waxen zijn van zeer hoge kwaliteit en doen alleen wat ze ECHT moeten doen, namelijk alleen hechten in de haren en niet op de huid, wat het waxen prettiger maakt.

Wat is het verschil tussen harsen en waxen?

Harsen is een verouderde techniek wat vaak wordt gebruikt door schoonheidsspecialisten, daarbij gebruikt men meestal een harsroller voor het aanbrengen van de hars.
Waxen word gedaan met behulp van spatels, deze wax plakt minder erg aan de huid en kan dus met zo min mogelijk ongemak worden verwijdert. (HAPPY WAXING)

Waarom waxen?

Als je scheert of ontharing crème gebruikt blijft de wortel onder de huid zitten waardoor je stoppels kunt krijgen zodra de haren weer gaan groeien.
Als je besluit om bij ons te komen waxen heb je daar geen last meer van.

Hoe zit het met de hygiëne?

Hygiëne staat voorop bij Ava’s beautybar. We werken altijd met handschoenen aan en elke spatel die met de huid in aanraking komt gooien we meteen weg (no double dipping). Wij gebruiken Barbicide om onze instrumenten te desinfecteren maar ook voor het hygiënisch houden van bepaalde oppervlakten.

Kan ik waxen tijdens de zwangerschap?

Ja hoor, dit kan zeker, hou er wel rekening mee dat de huid iets gevoeliger is tijdens de zwangerschap door de hormonen, maar waxen tijdens uw zwangerschap is goed te doen.